Cum sa repari rosturile gresiei

Cum sa repari rosturile gresiei

In special pentru suprafetele exterioare, terase sau balcoane, rostul dintre placile de gresie sau marmura se deterioreaza destul de usor. Pentru a evita infliltarea apei sub placile de gresie, aceste rosturi trebuie reparate intr-un timp cat mai scurt.

  • Share :
  • Cum sa repari rosturile gresiei


Repara simplu si usor rosturile deterioarate

Daca observi ca rostul dintre placile de gresie de pe balcon sau terasa incepe sa se deterioreze, cel mai recomandat este sa demarezi un simplu proces de reparare. Este necesar sa te grabesti deoarece, in timp, aici se va inflitra umezeala si apa. In continuare iti vom prezenta pas cu pas o procedura simpla prin care poti repara aceste suprafete.

  • Cum sa repari rosturile gresiei


Curata rostul pe care il vei repara

Incepe prin a curata perfect rostul dintre placile de gresie cu ajutorul unei perii. Ai grjia sa nu distrugi adezivul care se afla sub placile de gresie.

  • Cum sa repari rosturile gresiei


Pregateste chitul de rosturi

In continuare trebuie sa pregatesti materialul cu ajutorul caruia vei efectua reparatia. Urmeaza sfaturile date de fabricant. Trebuie sa obtii un chit de rosturi omogen, pe care sa il amesteci foarte bine cu apa. 

  • Cum sa repari rosturile gresiei


Alege un chit potrivit

In magazinele de specialitate gasesti masticuri de diferite culori (Material vascos alcatuit dintr-un amestec de substante minerale sau vegetale, care are proprietatea de a se intari in contact cu aerul si care ajuta la lipit, chituit, nivelat) pentru aceste zone dintre placile de gresie. Alege acel material (chit, mistic) care se adapteaza cel mai bine pentru necesitatile tale. 

  • Cum sa repari rosturile gresiei


Cu ajutorul unei benzi, separa spatiile pe care trebuie sa le repari

Deliminteaza spatiile dintre gresie pe care trebuie sa le repari cu ajutorul unei benzi de mascare. Dupa ce ai delimitat bucatile de gresie, taie banda de mascare cu ajutorul unui varf de mistrie.

  • Cum sa repari rosturile gresiei


Aplica cimentul

Acum poti aplica cimentul obtinut anterior. Umple putin cate putin zona deteriorata de pe balconul sau terasa ta, cu ajutorul unei mistrii sau spatule. 

  • Cum sa repari rosturile gresiei


Astepta sa se usuce complet

Asteapta ca acest chit sa se usuce si apoi indeparteaza banda. Indeparteaza surplusul de exces de chit cu ajutorul unui burete umed. 

  • Cum sa repari rosturile gresiei


Spatiile deteriorate sunt acum reparate

In acest mod ai reparat simplu si usor zona afectata dintre bucatile de gresie sau marmura, evitand astfel o problema mult mai grava: posibila inflitareare a apei si a umezelii.  

Descriere Material
1
mistrie
2
Perie
3
Mortar de ciment
4
Burete
5
banda de mascare
6
mistic (chit)

Nu te-ai autentificat

Pentru a putea accesa comentariile trebuie să te autentifici