Amenajare gradina

Amenajare gradina

Pentru ca plantele din gradina sa arate bine si sa economisesc timp si munca m-am hotarat sa reamenajez totul.

  • Share :

delimitarea plantelor de gazon

Locul dintre plante si gazon l-am delimitat cu blocuri ornamentale rosii,acelasi lucru l-am facut si la pomi, in jurul lor am montat blocurile ornamentale.


umplerea cu aschii de lemn

Pe suprafata delimitata am pus aschii de lemn decorative de culoare rosie. Pe langa rolul de ornament acestea mentin umiditatea la plante un timp mai indelungat.


vopsirea pomilor

Am vopsit pomii cu vopsea speciala alba,pentru a arata frumos si pentru a le proteja tulpina.


decorare gradina

Pentru o atmosfera mai romantica am decorat gradina cu diferite statuete,banca,balansoar,suport de apa pentrut pasari,suport de mancare pentru pasari, etc..


amenajare zona cu cactusi

Am amenajat un colt doar cu cactusi, aloe si diferite pietre decorative


fantana arteziana

In celalalt colt al gradinii am construit o fantana arteziana din pietre de rau.In jurul fantanii am plantat flori si plante ornamentale. Pe lateral am montat doua lampi solare.
Pentru a construii fantana, am sapat o groapa care am izolat-o(aceasta fiind bazinul de apa ).Am mai facut un bazin mai mic la suprafata sub statueta din mijloc.In fiecare bazin am montat cate o pompa de apa.
Apa este propulsata din bazinul mare catre statueta speciala pentru fantani iar din statueta, apa curge in trepte in al-2-lea bazin.Cand acesta este plin apa curge afara pe trepte construite din lespezi de piatra rosie, dupa care se desparte in doua directii (paraiase)in forma de cerc si se intoare in bazinul subteran dupa care isi reia acelasi curs.
Pentru a se auzi clipocitul apei din bazinul mic, cealata pompa impinge apa cu presiune intr-o teava din P.V.C curbata in care am dat cateva gauri mici,teava fiind montata sub statueta la o anumita inaltime. Apa prin cadere fortata face un zgomot asemenea unei mici cascade.

Descriere Material
1
lopata
2
grebla
3
manusi
4
Pensula
5
ustensile gradina
6
pamant pentru flori
7
aschii de lemn
8
blocuri caramida ornamentala
9
• Vopsea alba
10
pietre decorative
11
statuete
12
balansoar
13
plante decorative

Nu te-ai autentificat

Pentru a putea accesa comentariile trebuie să te autentifici